Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacali kamenje

VIDEO: U sukobu s ortodoksnim Židovima ozlijeđeno pet policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska je policija u Jeruzalemu upotrijebila je vodene topove protiv ortodoksnih Židova koji su na nju bacali kamenje prosvjedujući zbog otvaranje javnog parkirališta što je po njihovom mišljenju bilo protivno vjerskim zakonima.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Micky Rosenfled, glasonogovornik policije, rekao je da je šestero policajaca ozlijeđeno kamenjem, a pet prosvjednika uhićeno u sukobima koji su izbili kod zgrade gradske uprave. Nasilje je izbilo kada su stotine ortodoksnih Židova u tradicionalnoj crnoj odjeći pokušale provaliti u parkiralište kod zgrade gradske uprave koje su dužnosnici odlučili držati otvorenim u subotu, na dan kada je većina javnih objekata zatvoreno. Ortodoksni Židovi ustrajavaju na tome da židovska država poštuje stare vjerske zakone koji zabranjuju vožnju ili rad na židovski šabat.

Kako je izgledao izljev bijesa ortodoksih Židova na ulicama Jeruzalema pogledajte u priloženom videu.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene