Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svećenici u hindskom hramu u Nepalu počeli su žrtvovati oko 200.000 životinja u skladu s davnim ritualom kako bi umirili bogove. Ovaj su čin osudili aktivisti koji se bore za pravo životinja.


Organizatori procjenjuju da je više od 200.000 bikova, koza, pijetlova i golubova ubijeno tijekom festivala koji pohode tisuće štovatelja u hramu Gadhimal u selu Bariyapur u južnom Nepalu. Vrhovni svećenik Mangal Chaudhary kazao je kako se životinje žrtvuju božici Gadhimaifrom Bariyapur, javlaj Reuters. Ovaj se festival održava svakih pet godina, a na veliko ga kritiziraju aktivisti koji traže da se prekine ova tradicija. U skladu s tim, francuska glumica Brigitte Bardot u pismu predsjedniku Nepala Ramu Baranu Yadavu zamolila ga je da zabrani ovaj ritual, ali vlasti su odbile njezin zahtjev.

Upozoravamo da je priloženi video uznemirujućeg sadržaja.

Vezani članci Doge maze Izgledaju zastrašujuće, ali su ogromne maze: Vlasnici se pohvalili svojim umiljatim gorostasima Udomili ljubimce Udomili napuštene i zlostavljane životinje pa pokazali dirljive prizore oporavka