Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji pozdrav sa žrtvama

TUGA i PLAČ u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utorak je proglašen danom žalosti u Italiji koja oplakuje svoje žrtve strašne autobusne nesreće u kojoj je u nedjelju 38 ljudi izgubilo život u okolici Napulja.

Talijanska Vlada je odlučila da će zastave na javnim ustanovama biti spuštene na pola koplja, trgovine će biti zatvorene na nekoliko sati, a televizijski program izmijenjen. Pokop žrtava održan je u Pozzuoliju u nazočnosti premijera Enrica Lette. 28 od 38 poginulih živjeli su u tom primorskom mjestu blizu Napulja.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Pogreb Silvija Berlusconija - 4 Pokopan Berlusconi FOTO Podjele i na dan pogreba: "Bio je čovjek sa željom za životom, željom za ljubavi"

>> VIDEO Autobus se survao s vijadukta u 30 metara duboku provaliju! Prije toga 'pokosio' 11 automobila!

Lijesovi koji su bili dopremljeni u školu u jednom selu prevezeni su u Pozzuoli još u ponedjeljak navečer.

Strašna nesreća, jedna od najtežih u zadnjih desetak godina u Europi, zgrozila je Talijane. Po službenim podacima, u njoj je poginulo 38 putnika autobusa i 10 je ozlijeđeno, a devet osoba je lakše ozlijeđeno u automobilima na koje je autobus naletio prije kobnog pada u ponor.

Autobus je s vijadukta sletio u ponor dubok 30 metara. U njemu je bilo 48 putnika, među kojima veći broj djece, svi iz okolice Napulja. Vraćali su se s hodočašća u Pietrelcinu.

U nesreći su najgore prošla djeca, neka su imala tek 3 godine, koja su primljena u napuljsku bolnicu. Ansa izvješćuje da nijedno od tih najmanjih nisu posjetili roditelji, zbog čega se strahuje da su izgubili život u nesreći.

Državno odvjetništvo u Avellinu pokrenulo je istragu zbog ‘ubojstava iz nehaja’ kojom se nastoji utvrditi ne samo eventualna odgovornost vozača, poginulog u nesreći, nego i stanje vozila te kvaliteta zaštitne ograde koju je autobus probio izletjevši s kolnika. Državni odvjetnik zadužen za istragu Rosario Cantelmo rekao je da je istragom obuhvaćeno više osoba, ali nije otkrio njihov broj ni identitet.

Velik turistički autobus, usprkos brojnim prometnim znakovima koji su upozoravali na ograničenje brzine, u velikoj brzini se našao na nizbrdici i udario u automobile ispred sebe, prouzročivši velik sudar.Zatim je probio zaštitnu ogradu na vijaduktu u dužini od nekoliko metara i survao se u ponor dubok 30 metara. Taj dio autoceste iznimno je opasan i na njemu su se već događale nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene