Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubijeno je 33 ljudi, a ozlijeđeno je njih 60 u samoubilačkom bombaškom napadu u pakistanskom gradu Karachiju. Grad opustošen nasiljima ostao je u žalosti.


Stotine šijitskih muslimana bile su u procesiji koja je prolazila glavnom ulicom tog lučkog grada na jugu Pakistana kada je napadač aktivirao eksploziv. 'Potvrđeno je 33 mrtvih i 60 ozlijeđenih', rekao je Hashim Raza Zaidi, zadužen za zdravstvo u pokrajini Sindh čiji je glavni grad Karachi. Napad je izazvao nerede u kojem je zapaljeno više od 400 trgovina i 68 vozila. Tijekom dana će biti pokopane žrtve atentata, a utorak je proglašen danom žalosti.

Vezani članci Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe Ilustracija (Foto: AFP) Sjeverna Irska prisjetila se najkrvavijeg napada: Prije 20 godina odjeknula strašna eksplozija i odnijela 29 života

>> Najmanje 25 mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu

Gradonačelnik Karachija Mustafa Kamal izjavio je da je svrha napada bila izazvati napetosti između šijita i sunita i pozvao je i jedne i druge na suzdržanost. Napad je izvršen unatoč tome što je u Karachiju razmješteno više od 10.000 policajaca i vojnika koji su trebali osiguravati grad za vrijeme vjerskih procesija. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik okrivio islamističke pobunjenike. (Hina)