Obavijesti Video Pretražite Navigacija
33 mrtvih

VIDEO: Snimka trenutka eksplozije u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijeno je 33 ljudi, a ozlijeđeno je njih 60 u samoubilačkom bombaškom napadu u pakistanskom gradu Karachiju. Grad opustošen nasiljima ostao je u žalosti.

Stotine šijitskih muslimana bile su u procesiji koja je prolazila glavnom ulicom tog lučkog grada na jugu Pakistana kada je napadač aktivirao eksploziv. 'Potvrđeno je 33 mrtvih i 60 ozlijeđenih', rekao je Hashim Raza Zaidi, zadužen za zdravstvo u pokrajini Sindh čiji je glavni grad Karachi. Napad je izazvao nerede u kojem je zapaljeno više od 400 trgovina i 68 vozila. Tijekom dana će biti pokopane žrtve atentata, a utorak je proglašen danom žalosti.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

>> Najmanje 25 mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu

Gradonačelnik Karachija Mustafa Kamal izjavio je da je svrha napada bila izazvati napetosti između šijita i sunita i pozvao je i jedne i druge na suzdržanost. Napad je izvršen unatoč tome što je u Karachiju razmješteno više od 10.000 policajaca i vojnika koji su trebali osiguravati grad za vrijeme vjerskih procesija. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik okrivio islamističke pobunjenike. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene