Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanska pustinja Atacama dobila je novo, bijelo ruho. Pustinja je prekrivena snježnim pokrivačem, što je prava rijetkost za taj dio Čilea.


Pustinja Atacama, jedno od najsuših područja na Zemlji, dobilo je snježni pokrivač. Stanovnici San Pedra de Atacama, koji se nalazi 1.200 kilometara od glavnog grada Santiaga,, ističu kako je snijeg koji je u toj pustinji pao za vikend, jedan od nejobilnijih u posljednja tri desetljeća.

Vezani članci Pas Istraživanja pokazala da su precizni u 95 posto slučajeva: Jedna zemlja trenira pse da otkriju ljude zaražene koronavirusom Pronađeni dijelovi nestalog aviona u Čileu Čileanske vlasti pronašle dijelove aviona, moguće da se radi o nestalom vojnom zrakoplovu

>> VIDEO: Pustinju prekrio snijeg

Lokalni dužnosnici, međutim, zabrinuti su kako bi snijeg i kiša mogli nabujati rijeke i uzrokovati poplave, što se već znalo dogoditi u prošlosti, prenosi agencija AP.

Zbog neobičnog vremena, cesta do San Pedra de Atacame je privremeno blokirana zbog neobičnog vremena. Lokalni dužnosnici očekuju još kiše na tom području, ali zasad nisu pozvali stanovništvo na evakuaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook