Objavljene su snimke sigurnosnih kamera postavljenima na raznim zgradama u Čileu za vrijeme potresa.


Čileanske vlasti objavile su niz snimki koje su zabilježile sigurnosne kamere tijekom potresa u središtu zemlje. Kada je počeo potres, kamere u Santiagu energično su se tresle. U Valparaisu, sigurnosne kamere u hotelu zabilježile su panične trenutke u kojima su se našli gosti i osoblje hotela koji su trčali hodnicima i predvorjem, dok se ruše stvari s polica, a na zidovima njišu slike, objavio je Reuters.

Vezani članci Potres, Ilustracija Potres od 3,7 po Richteru ponovno zatresao središnju Hrvatsku: "Bilo je baš jako, probudilo nas je" Gabriel Borić - 5 Glavni favorit za predsjednika Čilea na izborima u studenom je Hrvat! "Sve ga je zanimalo, totalno normalan čovjek"

>> Više od 300 mrtvih u Čileu, tsunami prošao većim dijelom Pacifika

Jedan od najsnažnijih potresa uništio je oko 1,5 milijuna domova, urušile su se mnoge ceste i nadvožnjaci. Prema posljednjim informacijama, u potresu jakosti 8,8 po Richteru, poginulo je 300 osoba. Hipocentar potresa zabilježen je na dubini od 59,4 km, 99 km jugozapadno od čileanskog grada Talca i 117 km sjeverno od Conceptiona. Iako je, kao posljedica potresa, oglašena uzbuna za tsunami, veće štete nisu zabilježene. Tsunami s valovima do maksimalno 1,5 metra prošao je Havajima, Australijom, Novim Zelandom, Kamčatkom i Japanom.

U priloženom videu možete pogledati što su zabilježile nadzorne kamere tijekom potresa.