Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Rumunjskoj

VIDEO: Gradonačelnik 'paradira' u nazi uniformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalna modna revija u Rumunjskoj možda bi prošla nezapaženo u svjetskim medijima, da se za publicitet nisu pobrinuli gradonačelnik Konstante i njegov sin, obojica obučeni u nacističke uniforme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" Slika nije dostupna Razmaženko Sin tajkuna poručio radnicima: 'Nećete dobiti povišice, ja ću dobiti Bugatti'

Njihova šetnja modnom pistom u vojničkom stilu, izazvala je lavinu zgražanja židovskih i pro-demokratskih organizacija. osim toga, nošenje nacističkih uniformi zakonom je zabranjeno u Rumunjskoj, koja je sve do 2004. godine odbijala priznati sudjelovanje u holokaustu, nakon čega je prihvatila istragu međunarodne komisije, koja je pokazala kako su rumunjske vlasti pobile oko 380 tisuća židova na svojem teritoriju, prenosi Reuters.

Sporna modna revija, održana je u crnomorskom odmaralištu Mamiji, još u nedjelju, a gradonačelnik Konstante Radu Mazare obukao se u uniformu nacističkog oficira, dok je njegov sin iza njega stupao obučen u odoru običnog njemačkog vojnika iz Drugog svjetskog rata. Centar za praćenje i borbu protiv anti-semitizma, zatražio je punu istragu protiv Mazarea, zbog kršenja zakona i nagovaranja djeteta da slijedi njegov primjer.

'Nisam obučen kao nacist, već kao njemački vojni časnik, u uniformi Wehrmachta. Inspirirao me film 'Operacija Valkira', u kojem se njemački časnik bori za spas Njemačke od diktatora', kazao je Mazare, koji je pokušao na uniformi prekriti sve svastike, no ipak je propustio jednu na remenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene