Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksičke vlasti su objavile snimku nadzornih kamera u trenucima pohoda pomahnitalog grafitera.


Muškarac koji je na stanici podzemne željeznice u Meksiko Cityju crtao grafite, povukao je revolver na policajca, koji ga je htio zaustaviti u namjeri da prošara dio zida na stanici. U drami koja je uslijedila, suludi grafiter kriminalac, ubio je hicima policajca i jednog putnika te ranio još pet osoba revolverom, prije nego li ga je svladala policija.

Vezani članci Berlinska policija Pucnjava u Berlinu, dio grada blokiran: Ubijen muškarac iz Srbije, dvojica ranjena Policajac u kuglani u kojoj se dogodio napad (Foto: Screenshot AP) U pucnjavi u kuglani troje mrtvih, pojavila se i uznemirujuća snimka: "Vidio sam brata na tlu..."

Incident se dogodio jučer, na stanici podzemne željeznice Balderas, a glavni okružni tužitelj Miguel Angel Mancera, napadača je identificirao kao 38-godišnjeg Luisa Felipea Hernandeza Castilla, koji je bio naoružan revolverom kalibra .38. U trenutku kad ga je policajac primijetio i zatražio od njega da prestane sa šaranjem, Castillo je pustio crni marker flomaster iz ruke i potegao vatreno oružje, kojim je smrtno ranio nesretnog policajca i putnika vlaka, koji ga je htio zaustaviti, prenosi Associated press.

Nakon toga, sakrio se u jedan od vagona podzemne željeznice te nastavio pucati po putnicima, sve dok ga policajci nisu ranili i svladali, Jedan od svjedoka rekao je kako je pucnjava nastupila baš u trenutku kad se na peronu zaustavio vlak. 'Odjednom je počela pucnjava i ljudi su počeli bježati na sve strane. Taj je muškarac samo vikao kako on nema ništa protiv nas te da je sve to usmjereno protiv meksičke vlade', rekao je Mauricio Perez, jedan od svjedoka.

Šef policije Meksiko Cityja, najavio raspoređivanje dodatnih 1.000 policajaca po stanicama podzemne željeznice te nasumično pretraživanje putnika, zbog njihove sigurnosti. Agencije prenose kako je ovakva vrsta ubilačkog pohoda rijetka u Meksiku, kojeg ionako potresa val brutalnih obračuna i zločina, vezanih za narko kartele.