Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko ljudi ozlijeđeno u nemirima

VIDEO: Prosvjednici u Gruziji razbili policijski automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed gruzijske oporbe koja traži odlazak predsjednika Mihaila Sakašvilija eskalirao je danas u Tbilisiju kada je policija upotrijebila suzavac i ispalila gumene metke nakon što je napadnuta.

Prosvjednici s velikim bijelim štapovima napali su policijski automobil tijekom jutra, razbili stakla i napali ljude koji su se u njemu nalazili. 'Policija je bila prisiljena upotrijebiti gumene metke kako bi obranila mirne građane', rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Čota Utašvili.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Salome Zurabišvili Vjerovali ili ne Gruzijska predsjednica u problemu zbog - putovanja: Prijeti joj čak i opoziv

Ali glasnogovornik oporbenog čelnika Nina Durdžandzea je rekao da su sukob izazvale osobe u tom automobilu koje su pokušavale uhititi dužnosnika oporbe koji je sudjelovao u prosvjedu pred državnom televizijom.



Zatim su izbili novi sukobi kada su naoružani prosvjednici napali automobile u kojima su se, kako su mislili, nalazili policajci su civilu. U incidentima je nekoliko osoba lakše ranjeno.

Oko 6.000 simpatizera oporbe prosvjedovalo je u subotu na središnjem trgu Tbilisija na poziv oporbenog pokreta. Danas poslijepodne tamo ih je još ostalo više od 2.000, prenosi AFP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene