Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tukli su ga

VIDEO Iz prve ruke o stravičnom zatočeništvu u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri dana i tri noći novinar VICE-a, Simon Ostrovsky proveo je u zatočeništvu proruskih militanata i separatista Slavjansku. O svojem iskustvu i situaciji govorio je i više nego iz prve ruke.

Simon Ostrovsky je sat vremena prije nego što je otet na kontrolnoj točki 300 metara od hotela u Slavjansku, snimao reportažu u gradu Kramatorsku, o čovjeku za kojeg su zapadni mediji, točnije New York Times, pisali da je operativac ruskih vojno-obavještajnih snaga.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

Ostrovskog su zavezali vrpcom, stavili mu povez preko očiju te ga tukli. On sam kaže, da misli kako su ga zapravo htjeli maksimalno zastrašiti, a da mu pritom ne ostave trajne ozljede, prenosi Business Insider.

Ukrajina: Separatisti zauzeli Lugansk, ne žele pregovarati bez ukidanja sankcija!

Bradati muškarac, o kojem je radio reportažu, pokazao mu je svoju putovnicu i potvrdio da je građanin Rusije, a predstavio se kao ruski Kozak i vođa ruskih Kozaka u Kramatorsku. Međutim, rekao je kako nije nikakav ruski obavještajac ili specijalac te se čak i našalio da muškarac s fotografije kojeg mu je Ostrovsky pokazao i koji bi trebao predstavljati njega, ima "premršavu bradu".

Pogledajte priču Ostrovskog u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene