Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri dana i tri noći novinar VICE-a, Simon Ostrovsky proveo je u zatočeništvu proruskih militanata i separatista Slavjansku. O svojem iskustvu i situaciji govorio je i više nego iz prve ruke.


Simon Ostrovsky je sat vremena prije nego što je otet na kontrolnoj točki 300 metara od hotela u Slavjansku, snimao reportažu u gradu Kramatorsku, o čovjeku za kojeg su zapadni mediji, točnije New York Times, pisali da je operativac ruskih vojno-obavještajnih snaga.

Vezani članci Slika nije dostupna Poruka s Facebooka - 'Ukrajinska vojska neće stati' Slika nije dostupna Putin: Ukrajinska ofenziva konačan je udarac mirnom dogovoru

Ostrovskog su zavezali vrpcom, stavili mu povez preko očiju te ga tukli. On sam kaže, da misli kako su ga zapravo htjeli maksimalno zastrašiti, a da mu pritom ne ostave trajne ozljede, prenosi Business Insider.

Ukrajina: Separatisti zauzeli Lugansk, ne žele pregovarati bez ukidanja sankcija!

Bradati muškarac, o kojem je radio reportažu, pokazao mu je svoju putovnicu i potvrdio da je građanin Rusije, a predstavio se kao ruski Kozak i vođa ruskih Kozaka u Kramatorsku. Međutim, rekao je kako nije nikakav ruski obavještajac ili specijalac te se čak i našalio da muškarac s fotografije kojeg mu je Ostrovsky pokazao i koji bi trebao predstavljati njega, ima "premršavu bradu".

Pogledajte priču Ostrovskog u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook