Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojstva koja je izveo Cho Seung-Hui na sveučilištu Virginia Tech izazvala su seriju zastrašivanja u SAD-u. Nekoliko je škola i sveučilišta zaprimilo prijetnje. Policija je u stanju pripravnosti, a nastava je u tim ustanovama djelomično ili potpuno otkazana.


Učitelji su zaključali učionice, a sjena sumnje nadvila se nad živote čak 22 tisuće školske djece nakon što su dvije škole u sjevernoj Kaliforniji zaprimile prijetnje napadom inspiriranim masakrom hladnokrvnog ubojice iz Virginije.

Vezani članci Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača Prosvjedi u Mjanmaru Policija i vojska pucale i ubile 38 prosvjednika, među njima četvero djece: "To je užasno, to je pokolj"

Policija neprestano patrolira oko javnih škola u gradiću Yuba i Marysville, nakon što je Jeffery Thomas Carney, otprije poznat policiji, zaprijetio kako će počiniti masovno ubojstvo nakon kojeg će masakr iz Virginije 'izgledati bezazleno'.

Prema podacima lokalnih vlasti Carney je nazvao svog svećenika rekavši mu kako je naoružan, te kako će isprovocirati policiju, počiniti masovno ubojstvo, a zatim i samoubojstvo. 

Profesori u gradiću Yuba poslale su kućama srednjoškolce, a u obližnjem Marysvilleu zatvorene su dvije škole i kući je poslano gotovo deset tisuća djece.

Šerifov ured opisao je 28-godišnjeg Carneya kao nasilnog ovisnika s mogućim psihozama. Prema njihovom mišljenju on može biti pod jakim utjecajem događaja poput masakra u Virginiji. Otprije je poznat policiji. Ima dosje zbog provale i zavjere, a neko je vrijeme proveo iza rešetaka zbog nasilja nad svojim roditeljima. 

U međuvremenu, na sjeverozapadnom dijelu zemlje, u državi Missouri, djelomično je zatvoreno sveučilište nakon što je jedan od studenata profesoru poslao prijeteći e-mail. No poruka nije bila usmjerena isključivo na profesora, već je bila općenita prijetnja. 

Zbog te je poruke policija privela osumnjičenog 30-godišnjaka pod sumnjom da je posjedovao eksploziv.