Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajci u SAD postaju sve lakši na okidaču.


Policajac iz Južne Karoline osam je puta pucao muškarcu u leđa, a nakon što je objavljen video koji jasno potvrđuje da je metke ispalio bez opravdanog razloga, optužen je za ubojstvo, javlja Sky News.

Video je mobitelom snimio slučajni prolaznik.

Vezani članci Dvije osobe ranjene u pucnjavi u Zagrebu - 1 Uhićen 31-godišnjak zbog pokušaja ubojstva na Peščenici Domagoj Mikić - Očevid na Peščenici - 1 Još se traži napadače na muškarca i ženu na Peščenici: ''Raspolažemo nekim informacijama. Isključujemo zločin iz mržnje''

Tragedija uhvaćena kamerom: Policajci ubili beskućnika usred bijela dana

Incident se dogodio u subotu, kada je policajac Michael Slager zaustavio automobil žrtve jer mu je nije radilo stražnje svjetlo. Na snimci se razaznaje da je bilo naguravanja prije nego što je Walter Lamer Scott (50) počeo bježati. Policajac je naciljao i pucao mu u leđa čak osam puta!

Kazao je kako se bojao za svoj život. Pitanje je kako bi cijeli slučaj završio da nije bilo videa koji je napravio slučajni prolaznik, a brat ubijenoga nazvao ga je - herojem. Snimao je i kada su stigla druga dva policajca da žrtvi pruže pomoć, no već je bilo prekasno. 

U SAD je, naime, sve više slučajeva u kojima policajci ubijaju nenaoružane ljude, no rijetko budu i optuženi za ubojstvo.U posljednje vrijeme osobito rastu tenzije u američkom društvu na rasnoj osnovi jer su žrtve policajaca često crnci kao i ovaj put.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook