Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. je, samo nekoliko dana prije Božića, izrazio žaljenje zbog nepostojanja stabilnog mira u Betlehemu te je pozvao sve kršćane da postanu vjesnici mira, osobito u tome simboličnom gradu.


‘Betlehem je, među ostalim i grad koji simbolizira mir u Svetoj Zemlji i u cijelome svijetu’, rekao je Papa tijekom angelusa, aludirajući na palestinski grad u kojemu je, prema kršćanskoj tradiciji, rođen Isus. ‘Nažalost, do naših dana Betlehem nije uspio postati grad koji predstavlja stabilan mir, to je grad u kojemu se mir vrlo teško održava’, sa žaljenjem je konstatirao Papa.

>> Čestitajte Papi Božić

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo imenovao ženu u vrh Crkve. Sociolog Maštruko: "Namjera je očito da se oda priznanje ženama i njihovoj ulozi" Slika nije dostupna PAPINA PORUKA NA BOŽIĆ Pozvao na jedinstvo i uputio ozbiljno upozorenje

Rekao je kako se ‘Bog ne miri sa sudbinom kada je riječ o ovakvim stvarima, zbog čega će misterij Božića i mir biti ponovno uspostavljeni u Betlehemu i u cijelome svijetu’. Papa je pozvao vjernike da se angažiraju na borbi protiv svakog oblika sukoba te da postanu vjesnici mira, donoseći ljubav ondje gdje vlada mržnja, oprost ondje gdje vlada grijeh, radost ondje gdje vlada tuga i istinu ondje gdje vlada neistina’. (Hina)