Spasioci su uspjeli pronaći jednu crnu kutiju koja bi trebala rasvijetliti okolnosti nesreće.


Objavljene su prve snimke s mjesta pada zrakoplova Germanwingsa koji se u utorak prijepodne srušio u Alpama u južnoj Francuskoj.

Na mjesto nesreće stigli su spasioci i policija, a prema informacijama šefa lokalne policijeDavid Galtier , preživjeli nisu pronađeni. Poginulo je 150 osoba.

Vezani članci Slika nije dostupna Neslužbeno: Pukao je prozor na kokpitu, a za nekoliko sekundi se dogodila dekompresija Slika nije dostupna Je li ovaj detalj imao veze s padom aviona?

Zrakoplov je pao na sijegom prekriven, teško pristupačan dio Alpa na jugu Francuske. Nitko od 150 putnika i članova posade nije preživio. Oni koji su nadlijetali mjesto pada kažu kako je prizor stravičan. Airbus A 320 potpuno se raspao, a dijelovi su razbacani u krugu od dva kilometra.

UŽIVO Roditelji u panici zvali djecu na mobitele, sada očekuju najgore

Do mjesta pada zbog teško pristupačnog terena mogu samo helikopteri, ali i oni vrlo teško zbog niskih oblaka i lošeg vremena. Uspostavljen je krizni centar. Stigle su već stotine spasilaca, vojnika, vatrogasaca. Doprema se i jaka rasvjeta kako bi se operacija mogla nastaviti i tijekom noći. Spasioci procjenju kako će im zbog nepristupačnog terena i loših vremenskih uvjeta trebati nekoliko dana da dođu do svih žrtava.

 Objavljene prve fotografije mjesta pada Airbusa

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook