Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Surfanje vlakom

VIDEO Ova pogibeljna ludost postala je ozbiljan problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandske željeznice suočene su s jednim velikim problemom. Naime, čini se da mladi jako vole riskirati glavu kako bi "surfali" na njihovim vlakovima.

S Novog Zelanda stiže amaterska snimka iz automobila, na kojoj su snimljena dvojica mladića kako vise s vlaka koji se kreće brzinom od 90 kilometara na sat. Naime, takva ilegalna vožnja vlakom naziva se još i surfanje vlakom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kriza u obrazovanju I oni zabranjuju mobitele u školama: ''Želimo da naša djeca uče, a naši učitelji poučavaju'' Planina Taranaki manje ozljede Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

Novozelandske željeznice KiwiRail obećale su da će učiniti sve što je potrebno da se identificira dvojac koji je uhvaćen na snimci. Potrazi za njima uključila se i novozelandska policija, prenosi tvnz.co.nz.

FOTO Vlak prepolovio teretni kamion kod Knina

"Nimalo ne sumnjam u to da su ta dvojica mladića mogla poginuti ili biti teško ozlijeđena, s dugoročnim posljedicama po njihove obitelji, hitne službe i osoblje Tranz Metroa", rekao je šef Metro Generala David Shepherd.

Samo protekle 2014. godine prijavljeno je čak 418 slučajeva ometanja željezničkog prometa na Novo Zelandu, što je značajan porast s 288 slučajeva u 2013. godini.

"Ljudi moraju shvatiti da je željeznički koridor opasan i da je ishod naleta vlaka obično fatalan", ističe Megan Drayton, šefia TrackSAFE NZ-a.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene