Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novozelandske željeznice suočene su s jednim velikim problemom. Naime, čini se da mladi jako vole riskirati glavu kako bi "surfali" na njihovim vlakovima.


S Novog Zelanda stiže amaterska snimka iz automobila, na kojoj su snimljena dvojica mladića kako vise s vlaka koji se kreće brzinom od 90 kilometara na sat. Naime, takva ilegalna vožnja vlakom naziva se još i surfanje vlakom.

Vezani članci Eruptirao vulkan na Novom Zelandu (Foto: AFP) - 4 Poznate dvije žrtve erupcije vulkana na Novom Zelandu: Poginule majka i kći iz Australije Erupcija vulkana (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Geolog o stravičnoj erupciji vulkana na Novom Zelandu: "Poginule turiste zahvatila je vodena para, oni su skuhani"

Novozelandske željeznice KiwiRail obećale su da će učiniti sve što je potrebno da se identificira dvojac koji je uhvaćen na snimci. Potrazi za njima uključila se i novozelandska policija, prenosi tvnz.co.nz.

FOTO Vlak prepolovio teretni kamion kod Knina

"Nimalo ne sumnjam u to da su ta dvojica mladića mogla poginuti ili biti teško ozlijeđena, s dugoročnim posljedicama po njihove obitelji, hitne službe i osoblje Tranz Metroa", rekao je šef Metro Generala David Shepherd.

Samo protekle 2014. godine prijavljeno je čak 418 slučajeva ometanja željezničkog prometa na Novo Zelandu, što je značajan porast s 288 slučajeva u 2013. godini.

"Ljudi moraju shvatiti da je željeznički koridor opasan i da je ishod naleta vlaka obično fatalan", ističe Megan Drayton, šefia TrackSAFE NZ-a.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook