Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideje iz pustinje

VIDEO Ovo će biti prvi klimatizirani grad na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili su sagraditi prvi grad u kojem će biti kontrolirana temperatura, a prostirat će se na 743.000 kvadratna metra.

Pročitajte i ovo Latifa bint Muhamed Al Maktum (Foto: Screenshot) netragom nestala Princeza koja je bila zlostavljana cijeli život 7 godina planirala bijeg Slika nije dostupna Ugašen na vrijeme Drugi požar u Dubaiju ovog tjedna: Vatra zahvatila Tiger Tower

Grad pod nazivom 'Trgovački centar svijeta', u kojem će biti kontrolirana temperatura, trebao bi biti smješten uz ulicu Sheikh Zayed u Dubaiju.

Bit će otkriven zimi, a natkriven ljeti kako bi se izbjegle vrućine koje u Emiratu dosežu temperature i 50 stupnjeva u razdoblju od srpnja do rujna.

Kompleks će imati zabavni park, kulturnu četvrt, stotinjak hotela, medicinski turistički centar, trgovački centar, a očekuje se da će godišnje imati 180 milijuna posjetitelja.

Turisti ocijenili: Najgori grad na svijetu je....

Javnosti još nije otkriveno kako bi se ovaj kompleks, koji vodi Dubai Holding u vlasništvu šeika Mohameda ben Rašedu Al Maktumu, trebao početi graditi, kao ni njeh+gova okvirna cijena

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene