Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za dva tigra Dorinelom i Silvijom pobjeglih iz zoološkog vrta digla je na noge cijelu Rumunjsku.


Budući da su rešetke dovoljno čvrste, a znakova upozorenja na opasnost od približavanja svi se pridržavaju, nestanak tigrova nije bilo teško propustiti, piše Reuters. Tako su tigrovi Dorinel i Silvia mogli odšetati iz svojih kaveza, a da to nitko ne primijeti. Upravo to su i učinili. No, ubrzo je jedan od čuvara vidio da je kavez u zoološkom vrtu Hunedoara, gradu 400 kilometara udaljenom od Bukurešta, prazan.

Vezani članci Tigar, ilustracija Susjed prozvao vlasnika tigra i iznio šokantne informacije o zološkom vrtu na Hvaru: ''Glumiš Hitlera životinjskog svijeta'' Tigar (Foto: Arhiva/AFP) Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Split: "Ta scena simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštite divljih životinja u Hrvatskoj"

Svi su posjetitelji odmah evakuirani, a u pomoć su pozvani vatrogasci, čuvari i članovi lokalne lovačke udruge, kako bi uloviti tigrove. Noć je već bila pala, a životinje su još uvijek bile u bijegu. Odjednom je, zahvaljujući mraku, primijećen sjaj oka jednog tigra u grmlju. Tako je završio dan slobode za tigrove u zatočeništvu. Veterinari su ih uspavali i vratili natrag u kavez. Ravnatelj zoološkog vrta vjeruje kako se s vratima na stražnjem ulazu u koje ulazi osoblje kako bi počistilo kavez, igrao netko od djece. Srećom, životinje nisu izašle iz zoološkog vrta i nitko nije ozlijeđen, priopćile su vlasti.

Potragu za tigrovima i njihov pronalazak možete pogledati u priloženom videu.