Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upucali ga

VIDEO: Objavili snimku prosvjeda poginulog kolege

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmominutna snimka Reutersovog snimatelja Hiroa Muramotoa prikazuje kako se prosvjed na Tajlandu pretvorio u smrtonosni okršaj.

To je jedan od posljednjih videa 43-godišnjeg oca dvoje djece. Muramoto je za Reuters radio 15 godina, a na Tajland je stigao u četvrtak. Dva dana kasnije nepoznati počinitelj upucao ga je u prsa, a metak mu je izašao na leđa. U subotu je podlegao ozljedama. Kameru su Reutersu vratili prosvjednici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Tajlandske 'crvene majice' prosvjeduju već mjesec dana protiv vlade, a njihovi su prosvjedi do sada bili mirni. Traže smjenu premijera Abhisita Vejjajiva i nove izbore. Snimka je snimljena iza linije vojske. Začula se pucnjava, a zatim je odjeknula eksplozija. Drugi kamerman je počeo bježati, kao i vojnici. Jedan je ostao ležati ozlijeđen.

Snimka prikazuje odvlačenje drugog ozlijeđenog vojnika i prosvjednike koji se nisu obazirali na kameru. Snimka drugog izvora, prenosi Reuters, pokazuje čovjeka s pištoljem u bijegu, koji je bio obučen u tamnu civilnu odjeću. Vlada sumnja na uključenost 'treće strane' i obećala je istragu okolnosti Muramotove smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene