Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmominutna snimka Reutersovog snimatelja Hiroa Muramotoa prikazuje kako se prosvjed na Tajlandu pretvorio u smrtonosni okršaj.


To je jedan od posljednjih videa 43-godišnjeg oca dvoje djece. Muramoto je za Reuters radio 15 godina, a na Tajland je stigao u četvrtak. Dva dana kasnije nepoznati počinitelj upucao ga je u prsa, a metak mu je izašao na leđa. U subotu je podlegao ozljedama. Kameru su Reutersu vratili prosvjednici.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o upadu antimaskera u školu: "Te svinjarije neće raditi! Ne mislim da ih treba tući, već pojačati represivne mjere" Slika nije dostupna Shinawatra Tajlanđanima: Povucite se dok ne bude kasno

Tajlandske 'crvene majice' prosvjeduju već mjesec dana protiv vlade, a njihovi su prosvjedi do sada bili mirni. Traže smjenu premijera Abhisita Vejjajiva i nove izbore. Snimka je snimljena iza linije vojske. Začula se pucnjava, a zatim je odjeknula eksplozija. Drugi kamerman je počeo bježati, kao i vojnici. Jedan je ostao ležati ozlijeđen.

Snimka prikazuje odvlačenje drugog ozlijeđenog vojnika i prosvjednike koji se nisu obazirali na kameru. Snimka drugog izvora, prenosi Reuters, pokazuje čovjeka s pištoljem u bijegu, koji je bio obučen u tamnu civilnu odjeću. Vlada sumnja na uključenost 'treće strane' i obećala je istragu okolnosti Muramotove smrti.