Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaustavljiva sila prirode

VIDEO: Nove dramatične snimke tsunamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amaterska video snimka pokazuje nove dramatične prizore tsunamija.

Na snimci se vidi kako vodeni val navire u obalni japanski grad i nosi automobile, brodove, kuće i sve što mu se nađe na putu.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke

Nove snimke  iz helikoptera pak pokazuju japanska područja prije i poslije razornog potresa i tsunamija, piše Reuters. Dok se u Tokio život polagano vraća u normalu, u sjevernim područjima najjače pogođenim potresom broje se nove žrtve, a diljem zemlje 6 milijuna kućanstava je bez električne energije.

>> Problemi s hlađenjem prijete novom eksplozijom

Udvostručen je broj spasioca i vojske koji ulažu krajnje napore ne bi li spasili što više ljudi. Nedostaje vode i hrane, no najveći je problem što nema električne energije. 'Ne znamo hoćemo li noćas imati struje, pa smo za svaki slučaj kupili svijeće', ispričao je jedan lokalni stanovnik.

Japanski premijer Naoto Kan upozorio je da su mogući prekidi u opskrbi zemlje električnom energijom većih razmjera, nakon potresa i tsunamija koji su opustošili sjeveroistok. Usto je kazao da je više od 12.000 ljudi pružena pomoć na stradalim područjima na obali Tihog oceana, gdje se mrtvi i nestali broje na tisuće.

'Električne mreže tvrtka Tepco i Tohoku Electric Power su u iznimno teškom stanju što se tiče opskrbe', rekao je Kan, priznavši da postoji opasnost od 'velikih prekida u opskrbi strujom'. Vlada će odobriti Tepcu da izradi plan izmjeničnog prekida opskrbe kako se cijela područja ne bi neočekivano našla u mraku.

Kan je pozvao građane i poduzeća da znatno smanje potrošnju radi uštede električne energije. Tepco je usto zatražio pomoć od tvrtka koje opslužuju druge dijelove Japana, javlja agencija Kyodo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene