Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od najboljih

VIDEO: Nova snimka iz dana ubojstva Johna F. Kennedyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istog dana kad je bivši američki predsjednik John F. Kennedy ubijen, 15-godišnji William Ward Warren, snimio je svojom 8-milimetarskom kamerom njegov dolazak u Dallas.

Pročitajte i ovo Dokumenti o atentatu na Kennedyja: Ilustracija - 5 Može čitati tko hoće Objavljene tisuće dokumenata o Kennedyjevu ubojstvu: Što će otkriti o događaju koji je je potaknuo beskonačne teorije zavjera? Sudar zrakoplova u Dallasu UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ U SAD-u se sudarila dva zrakoplova iz 2. svjetskog rata, objavljene snimke

Njegova snimka do danas je jedna od najboljih privatnih snimki Kennedyjevog dolaska u Dallas, tvrdi Gary Mack, kurator muzeja The Sixth Floor. Njegova snimka u boji pruža bolji pogled na pokojnog Kennedyja i njegovu suprugu, koja je tog dana na sebi nosila roza Chanellovu haljinu. Kennedy je na snimci nasmiješen i vidljiv iz profila, a tadašnji potpredsjednik Lyndon Johnson, snimljen je izbliza, dok pozdravlja okupljeno mnoštvo na pisti zračne luke.

'Bio sam jako uzbuđen', kaže sada 61-godišnji Warren, a prenosi CNN. Warren je svoju snimku, koju je napravio tijekom dočeka u zračnoj luci, donirao spomenutom muzeju. Zanimljivo je kako su jedine snimke u boji pokojnog Kennedyja, zapravo snimili amateri u Dallasu, osim kratkog filma, kojeg je snimio fotograf Bijele kuće.

Istog dana, dogodio se i možda najkontroverzniji atentat u američkoj povijesti, u kojem je Kennedy ubijen s dva hica. Za njegovo ubojstvo okrivljen je Lee Harvey Oswald, koji je na njega navodno pucao sa šestog kata obližnjeg Texas School Book Depositoryja, gdje se danas i nalazi muzej The Sixth Floor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene