Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan mural koji prikazuje afroamerikanke i latino djevojke na Times Squareu, izazvao je lavine kritika i svojevrsni skandal u New Yorku, gradu u kojem se obično pored svih provokativnih i inih plakata i sadržaja, zbog njihove količine, prolazi ravnodušno.


Ogroman mural u 42. ulici oslikala je 26-godišnja Sofia Moldando, koja je i sama porijeklom latinoamerikanka. Njime je, kaže htjela dočarati žene iz Harlema i Brooklina turistima na Times Squareu, no čini se kako njujorčani koji žive oko Times Squarea, ne dijele njezinu viziju kao nešto pozitivno. Naime, njezin mural prikazuje ušminkane djevojke, dugih noktiju i oskudne odjeće, odnosno, svega onog što, kako tvrde kritičari, Times Square danas ne predstavlja.

Vezani članci Slika nije dostupna Pakistan: Bombaš s Times Squarea nije djelovao samostalno Slika nije dostupna Napad na Times Squareu osumnjičeni je planirao sam?

'Zašto ne stoje ovdje s aktovkama i mobitelima, ili pak ne komuniciraju nekakvu poruku ljudima te na taj način pokažu profesionalizam afroamerikanki i latino žena?', ističe za Fox News odvjetnik Anthony Herbert. Kritičari tvrde kako je mural zapravo korak nazad u vrijeme, kad su 42. ulicom prevladavale prostitutke i peep show klubovi.

Obični prolaznici tvrde kako mural zapravo degradira sve žene, a najoštriji kritičari traže i da se on ukloni. U službenom priopćenju Times Square Alliancea, koji je zaslužan za postavljanje murala, stoji kako im nikako nije bila namjera bilo koga uvrijediti njegovim postavljanjem te da im je žao ako mural nekoga vrijeđa.