Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski ministar unutarnjih poslova rekao je u petak kako vjeruje da osumnjičeni za pokušaj bombaškog napada na newyorškom Times Squareu nije djelovao sam, ali da nije vidio dokaze koji bi sugerirali da su upleteni bili pakistanski talibani.


Pakistanske vlasti i SAD pokušavaju utvrditi kretanje i aktivnosti 30-godišnjeg Faisala Shahzada tijekom njegova petomjesečnog boravka u Pakistanu. Oni nastoje ustanoviti je li se Shahzad povezao s nekom u mnoštvu islamističkih terorističkih skupina koje djeluju u zemlji te je li od njih dobio upute, novac ili obuku.

'Svi ti strahovi sugeriraju da je to bila njegova samostalna akcija, ali ja to neću prihvatiti. Želim doznati pojedinosti', rekao je novinarima pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik u Pekingu gdje se nalazi u službenom posjetu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: iPhone-om se proslavio na Times Squareu Slika nije dostupna Bombaš s Times Squarea priznao krivnju

Međutim, general vojske SAD-a David Petraeus, koji zapovijeda ratovima u Iraku i Afganstanu, u petak je agenciji Associated Press rekao da je Faisal Shazhazd bio 'osamljeni vuk', terorist koji nije radio s drugima. Petraeus smatra da je Shahzad bio nadahnut pakistanskim militantima, ali da nije imao izravan dodir s njima.