Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Faisal Shahzad, osumnjičen da je automobil s eksplozivom dovezao na Times Square i uhićen u zračnoj luci u New Yorku, gdje se htio ukrcati u zrakoplov za Dubai, tvrdi da je samostalno djelovao, rekao je neimenovani policijski dužnosnik u utorak, kako prenosi AP.


Po riječima tog dužnosnika bliskog istrazi, Shahzad (30), američki državljanin pakistanskog podrijetla, uhićen je u ponedjeljak u međunarodnoj zračnoj luci Johna F. Kennedyja. Shahzad je, kako prenosi agencija iz izvora bliskih istrazi, navodno priznao da je sam nabavio materijal za eksplozivnu napravu i postavio ga u terensko vozilo koje je parkirao na Times Squareu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Snimka eksplozije koja je mogla uništiti središte New Yorka Slika nije dostupna Za Times Square krivi pakistanski talibani

Istražitelji još nemaju dokaza o Shahzadovoj povezanosti s pakistanskim talibanima ni s bilo kojom terorističkom skupinom, rekao je neimenovani dužnosnik policije. 'On tvrdi da je djelovao samostalno, ali se to još mora ispitati', rekao je izvor kako prenosi AP. Pakistanski talibani su prije dva dana preuzeli odgovornost za postavljanje eksploziva, poručivši da je riječ o osveti za ubojstvo dvojice vođa Al Kaide u Iraku, ali policijski dužnosnici ističu da zasad nema dokaza da su te tvrdnje točne. (Hina)