Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prouzrokovala kaos

VIDEO Timelapse snježne oluje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najgorio dio snježne oluje koja je poharala sjeveroistočni dio SAD-a i Kanadu je prošao. No sada meteorolozi strahuju od poplava koje bi mogle pogoditi i do osam milijuna ljudi!

Najmanje devet osoba je poginulo u sniježnoj oluji koja harala dijelom SAD-a i Kanade, javlja CNN. Najgori dio sada je prošao, no kreću problemi s vraćanjem u normalu, a strahuje se od poplava zbog topljenja snijega.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Mećava u Rusiji Prometni kolaps VIDEO Nevjerojatni prizori iz Rusije: Jedna od najvećih snježnih mećava u posljednjem desetljeću zamela glavni grad

Među devet žrtava ima i djece

Jedna od žrtava je bio i 11- godišnji dječak iz Bostona koji je umro od trovanja ugljičnim monoksidom u obitljeskom automobilu. Njegov je otac u kritičnom stanju nakon što je pokušao oživjeti sina. Dužnosnici vjeruju da je auspuh automobila začepio snijeg što je prouzrokovalo trovanje.

Kaos u prometu

Zbog oluje se dogodio i lančani sudar s 19 vozila kod Portlanda u državi Maine zbog čega je jedna osoba hospitalizirana. Na sjeveroistoku zemlje bez struje je ostalo 650.000 domova i poduzeća, a u Massachusettsu je zbog oluje bilo zabranjeno prometovanje svim vozilima na svim cestama u državi.

Glavne autoceste bile su gotovo potpuno prazne. Deseci automobila zaglavili su u petak navečer na autocesti u Long Islandu i ostali do jutra na istom mjestu jer ih je zarobila gomila snijega, piše New York Times. Bilo je otkazano je gotovo 5.000 letova.

Izvanredno stanje

U petak navečer je bilo je rečeno da se oluja približava vrhuncu i da će obilne snježne padaline i silovit vjetar potrajati i u subotu. Izvanredno stanje proglasili su guverneri država Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York i Maine te zabranili vožnju automobilom, prenosi Reuters.

>> VIDEO Amerikanci čekaju mećavu povijesnih razmjera!

Gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg pozvao je sve građane da ostanu kod kuće te ih zamolio da ne paničare i ne kupuju zalihe benzina. Naime, sjećanje na superoluju Sandy je još vrlo svježe pa su građani odmah ispraznili police mnogih trgovina i punili dodatne spremnike benzinom. 'Ne mislim da će biti tako loše kao što se govori, ali sam to rekao i kad nas je poharala Sandy', kazao je 42-godišnji Lavel Samuels koji je punio spremnik na jednoj benzinskoj postaji.

Slijede poplave?

Nuklearna elektrana u Playmouthu je zatvorena zbog oluje. Nacionalna meteorološka služba očekuje poplave duž atlanske obale koja bi mogla pogoditi i do osam milijuna ljudi i to na područjima koja se još oporavljaju od superoluje Sandy iz jeseni 2012.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene