Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupinu pljačkaša koja je htjela opljačkati draguljarnicu u engleskom gradu Northamptonu, iznenadila je borbena umirovljenica s torbicom u ruci.


Starica je potrčala ususret šestorici pljačkaša s motorističkim kacigama na glavi i čekićima u rukama, vitlajući samo svojom ručnom torbicom prema njima. Dok su se pljačkaši koncentrirali na pokušaje da razbiju izlog čekićima, starica ih je neumoljivo mlatila torbicom, a sve je zabilježila kamera mobitela jednog od svjedoka događaja, koji se nalazio preko puta draguljarnice, prenosi Reuters.

Vezani članci Opljačkana umirovljenica (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno donosi: Umirovljenica završila u domu za starije i u nekoliko mjeseci ostala bez 170.000 kuna Starica i bicikl (Foto: Srceenshot/YouTube) Superbaka: Starica se obračunala s kradljivcem bicikla i pobijedila!

I dok je umirovljenica neumorno udarala po lopovima, oni su se dali u bijeg na mopedima, no dvojica su posrnula, vjerojatno od šoka, nakon čega su se u gužvu uključili i ostali prolaznici te policija. Jedna od svjedokinja događaja i djelatnica draguljarnice, Sarah-Jane Brown, istaknula je kako joj se čini da hrabra žena ima preko 70 godina. Nazvala ju je pravom heroinom.

'Bili smo prestravljeni. Zaključali smo vrata, sakrili se ispod stolova i bili van sebe. Tad smo pogledali prema van i, Bog neka je voli, ona je trčala niz ulicu mašući torbom po zraku i udarajući ih po leđima i kacigama', ispričala je Brown. Zahvaljujući hrabroj starici, do dolaska policije prolaznici su uspjeli obuzdati dio pljačkaša pa je policija od njih šestero, na mjestu događaja uhitila njih četvero.