Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupinu pljačkaša koja je htjela opljačkati draguljarnicu u engleskom gradu Northamptonu, iznenadila je borbena umirovljenica s torbicom u ruci.


Starica je potrčala ususret šestorici pljačkaša s motorističkim kacigama na glavi i čekićima u rukama, vitlajući samo svojom ručnom torbicom prema njima. Dok su se pljačkaši koncentrirali na pokušaje da razbiju izlog čekićima, starica ih je neumoljivo mlatila torbicom, a sve je zabilježila kamera mobitela jednog od svjedoka događaja, koji se nalazio preko puta draguljarnice, prenosi Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna Provjereno donosi: Umirovljenica završila u domu za starije i u nekoliko mjeseci ostala bez 170.000 kuna Umirovljenica (Ilustracija: Getty) Umirovljenica osuđena na zatvorsku kaznu: Punih 17 godina varala državu zbog mirovine

I dok je umirovljenica neumorno udarala po lopovima, oni su se dali u bijeg na mopedima, no dvojica su posrnula, vjerojatno od šoka, nakon čega su se u gužvu uključili i ostali prolaznici te policija. Jedna od svjedokinja događaja i djelatnica draguljarnice, Sarah-Jane Brown, istaknula je kako joj se čini da hrabra žena ima preko 70 godina. Nazvala ju je pravom heroinom.

'Bili smo prestravljeni. Zaključali smo vrata, sakrili se ispod stolova i bili van sebe. Tad smo pogledali prema van i, Bog neka je voli, ona je trčala niz ulicu mašući torbom po zraku i udarajući ih po leđima i kacigama', ispričala je Brown. Zahvaljujući hrabroj starici, do dolaska policije prolaznici su uspjeli obuzdati dio pljačkaša pa je policija od njih šestero, na mjestu događaja uhitila njih četvero.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju