Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitali u pomoć

VIDEO: Nasukalo se više od 80 kitova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo 24 kita, od nekoliko desetaka koliko ih se nasukalo na samotnu plažu u Novom Zelandu, preživjelo je unatoč naporima spasilaca.

Više od 80 kitova nasukalo se duž pet kilometara duge plaže Spirit bay na sjeveru zemlje i to je već drugi put u mjesec dana. Spasitelji su pokušavali velikom mrežom podići kitove, staviti ih na kamione te odvesti na drugu plažu s koje im je pristup dubljoj vodi bio lakši.

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

>> VIDEO: Dramatično spašavanje kita

Cijelu noć ekipe dobrovoljaca su održavale životinje mokrima. 25 kitova je, nažalost, već bilo mrtvo dok je pomoć stigla, a još 15 ih je stradalo tijekom noći. Njih 50 se nalazilo dublje u vodoma, no i oni su se ubrzo uspjeli nasukati. Oni koji su bili u najgorem stanju su eutanizirani.

'Kitovi imaju potrebu pomagati jedan drugome pa se zato toliki broj njih nasukao', objasnio je bilog Mark Simpson. Sredinom kolovoza na obližnjoj plaži nasukalo se 58 kitova, a spašeno je samo 9.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene