Bolesni krokodil težak više od 200 kilograma odgrizao je ruku veterinaru koji mu se približio da ga pregleda.


Veterinar Chang Po-yu ostao je bez ruke u zoološkom vrtu Shaoshan u gradu Kaohsiung.

Vezani članci Piton Šest metara i 100 kilograma čistog straha: Jedva uspjeli obuzdati ogromnog pitona, ali su sve snimili Rupa Zemljo, otvori se! Tlo mu se otvorilo pod nogama, nije ni stigao reagirati

Reptil je veterinaru odgrizao ruku sve do lakta kada mu je Po-yu  pokušao dati neophodan lijek. Do nesretnog slučaja je došlo jer veterinar nije na vrijeme primjeti da krokodil nije potpuno uspavan prije nego mu je prišao da mu da lijek.

Nakon nesretnog događaja djelatnici zoološkog vrta uspavali su krokodila, odnjeli u bolnicu ruku koja je pacijentu prišivena nekoliko sati kasnije. Jedan je čuvar pucao pokraj krokodila kako bi ga preplašio i natjerao da ispljune ruku.

Krokodil nije ozlijeđen. 

'Prije nego sam pucao kroz glavu mi je samo prošlo 'ako ne mogu ubiti krokodila barem ga mogu preplašiti da ispljune ruku'' izjavio je Chang Fu-Yi, jedan od čuvara iz zoološkog vrta. 

Krokodil ima 17 godina, a u Kaohsiung je doveden s Nila. Ta je vrsta poznata kao opasna za čovjeka, jer je veoma proždrljive naravi. na lsiti je zaštićenih životinja jer im prijeti izumiranje i gotovo potpun nestanak s Afričkog kontinenta.