Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Venezuela uvodi društveno vlasništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez najavio je da će socijalističke reforme njegove administracije uključiti i stvaranje 'društvenog vlasništva'.

Uz obećanje da će spriječiti nastavak kapitalističkog utjecaja na Venezuelu, Chavez je izjavio da vlada 'brzo napreduje' s konceptom 'socijalnog, ili društvenog vlasništva' koje će biti uključeno u predstojeće ustavne reforme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naoružani marinci umjesto liječnika Chavez optužio SAD za okupaciju Haitija Slika nije dostupna Zatopljenje veza Veleposlanici Venezuele i SAD-a vraćaju se na posao

'To je vlasništvo koje pripada svima i bit će na korist svima', rekao je Chavez, obraćajući se naciji tijekom svog televizijskog i radio programa 'Zdravo predsjedniče'.

Chavez nije pojasnio svoju najavu, ali je istaknuo da društveno vlasništvo mora biti na korist svim radnicima.

'Ne može postojati proizvodnja koja će ići na korist samo jednoj osobi ili maloj skupini ljudi koji će biti bogati, eksploatirajući nadničare koji će biti robovi, živjeti u siromaštvu i bijedi cijeli život', kazao je.

U pripremi nacrta ustavnih reformi, vladini savjetnici istaknuli su prijedloge po kojima bi se društvenim vlasništvom proglasila državna imovina kao što su farme kojima bi upravljali radnici i dijelili profit.

Venezuelska vlada već je organizirala i financirala na tisuće zadruga, ali država nema puno vlasništvo nad nekretninama i
infrastrukturom kojima uglavnom upravljaju kompanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene