Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izjave oko izbora

Venezuela prekinula komunikaciju sa SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuela je prekinula kontakte sa Sjedinjenim Državama zbog izjava dužnosnice State Departmenta o predsjedničkim izborima u Venezueli idućeg mjeseca, objavio je ministar unutarnjih poslova Elias Jaua.

Venezuela je prošle godine uspostavila kontakt s Robertom Jacobson, diplomatkinjom State Departmenta za Latinsku Ameriku, kako bi popravila bilateralne odnose nakon godina napetosti. No ministar vanjskih poslova Elias Jaua je rekao da su ti kontakti sada zamrznuti zbog nedavnih izjava Jacobsonove o izborima za nasljednika pokojnog Huga Chaveza koji će se održati 14. travnja.

Pročitajte i ovo Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

>> Washington protjerao dvojicu venezuelskih diplomata

Roberta Jacobson je prošlog tjedna za španjolski list El Pais rekla da Venezuelanci zaslužuju slobodne i poštene izbore, dodavši da to uključuje 'slobodan tisak, što već godinama nismo vidjeli'.

'Sada smo uvidjeli smo da s njom nema smisla nastaviti gubiti naše vrijeme', rekao je Jaua. 'Svaki do sada uspostavljeni konktakt je zamrznut', rekao je, dodavši da će se rutinski diplomatski odnosi, poput konzularnih, nastaviti.

Na dan Chavezove smrti 5. ožujka Venezuela je protjerala dva američka diplomata, optuživši ih da su pokušali napraviti zavjeru s venezuelanskom vojskom kako bi iskoristili njegovu smrt. Washington je poslije uzvratio istom mjerom.

U ispitivanjima javnog mišljenja uoči izbora, Chavezov štićenik Nicolas Maduro, trenutno vršitelj dužnosti predsjednika, vodi pred oporbenim kandidatom Henriqueom Caprilesom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene