Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na optužbe

Venezuela odbacuje povezanost s FARC-om i ETA-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelska vlada ocijenila je neprihvatljivima optužbe španjolskog pravosuđa po kojima Caracas surađuje s baskijskom separatističkom organizacijom ETA-om i s kolumbijskom gerilom FARC-om, po priopćenju venezuelskog ministarstva vanjskih poslova.

'Venezuelska vlada je iz novina doznala da je španjolski sudac podignuo optužnicu u kojoj su navedene neprihvatljive primjedbe političke naravi uperene protiv venezuelske vlade', piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Caracas, Venezuela (Foto: Getty Images) Dominiraju europski gradovi Objavljena lista najskupljih gradova za život, broj 1 mogao bi vas iznenaditi Prosvjed u Venezueli (Foto: AFP) Nema kraja krizi u Venezueli Glad i kriminal haraju zemljom bogatom naftom: "Pljačkaši su nas ostavili gole. Uzeli su i košare za prljavo rublje"

U ponedjeljak je španjolski istražni sudac Eloy Velasco upozorio na suradnju ETA-e i FARC-a i ustvrdio da su te organizacije uživale potporu venezuelske vlade u planiranju atentata na istaknute Kolumbijce u Španjolskoj. Sudac je optužio šestero članova ETA-e i sedmero FARC-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene