Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veliku Britaniju pogodio najjači potres u posljednjih 25 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 5,2 stupnja po Richteru zatresao je u srijedu Veliku Britaniju, ali službeno je priopćeno da nitko nije poginuo i da nema veće materijalne štete. Potres se dogodio oko sat iza ponoći, i probudio je mnoge u Londonu i drugim gradovima.

U Britaniji su potresi rijetki, a ovaj je bio najsnažniji u četvrt stoljeća.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potres u Japanu Cijeli grad podrhtavao VIDEO Kamera u Fukushimi zabilježila trenutak snažnog potresa

U sjevernoengleskome gradu Barnsleyu ozlijeđen je muškarac kojemu je dimnjak pao kroz krov kuće u spavaću sobu, objavila je glasnogovornica hitne službe. Odvezen je u bolnicu ozlijeđene zdjelice.

"Bilo je zbilja gadno. Spavala sam i probudila sam se jer se soba tresla", kaže za BBC Jemma Harrison iz Manchestera na sjeverozapadu Engleske.

Odmah nakon potresa američki geološki institut (USGS) procijenio je da je riječ o magnitudi od 4,7 stupnjeva, ali britanski institut poslije je podignuo snagu potresa na 5,3, a onda je proglašeno da je riječ o magnitudi 5,2 po Richteru.

USGS je na svojoj internetskoj stranici objavio da je epicentar bio 205 km sjeverno od Londona, a 80 km istočno od sjevernoengleskoga grada Sheffielda.

"Policijski glasnogovornik u Londonu rekao je: "Nemamo podataka o ozljedama u Londonu".

U grofoviji Lincolnshireu policija je objavila da su se javili ljudi
kojima su kuće malo oštećene..

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene