Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prosvjedi

Policija prosvjednike zaustavila palicama i suzavcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proeuropska oporba organizirala je u Kijevu najveće prosvjede nakon Narančaste revolucije 2004. kojima traže od vlade da potpiše Sporazum o pridruživanju s EU-om, a tijekom skupa zabilježeni su manji sukobi.

Stotine prosvjednika su se pokušale probiti do zgrade vlade u Kijevu, nakon prosvjeda na kojima se okupilo više desetaka tisuća sudionika na Trgu neovisnosti. Policija ih je uspjela zaustaviti koristeći se suzavcem i palicama, javlja AFP.

Oporba je pozvala na manifestacije protiv iznenadne odluke predsjednika Viktora Janukoviča koji je pod pritiskom Moskve odbio potpisati povijesni sporazum jačanja veza te bivše sovjetske republike i EU-a, tvrde protivnici režima, dok Kijev naglašava da je ta odluka donijeta iz gospodarskih razloga.

Na prosvjednoj manifestaciji zbog odluke Ukrajine da ne potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om okupilo se 23.000 ljudi, prema podacima policije, dok organizatori tvrde da ih je bilo 100.000.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Europi - 2 nezadovoljstvo se širi Ne jenjavaju prosvjedi u Europi: "Problem je što umjesto da napravimo korak naprijed, mi radimo deset koraka natrag" Napad na Ukrajinu Na udaru i Harkiv Rusija izvela žestoke raketne napade na Kijev i druge gradove, Kličko se oglasio o žrtvama

>> Timošenko: Pozivam sve ljude, 'izađite na ulice'

To je bio daleko najveći skup u Kijevu nakon Narančaste revolucije prije devet godina, koja je doveo do poništenja Janukovičeva izbora u predsjedništvo, kada se on proglasio pobjednikom izbora.

Policija nije nikoga privela, jedino je štitila ulaze u zgrade vlade i predsjedništvo. Prosvjednici su tražili ostavku predsjednika Janukoviča i oslobađanje bivše premijerke Julije Timošenko iz zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene