Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uzbuna u svijetu zbog 7 korejskih raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja lansirala je projektil dugog dometa Taepodong 2 i nekoliko manjih projektila tipa Scud u roku od dva sata no čini se da projektil dugog dometa nije bio uspješan, objavile su agencije.

Prema najnovim izvješćima ispaljen i sedmi projektil za kojeg još nije poznato kojeg je tipa i gdje je završio.

Pročitajte i ovo Južna Koreja objavila video neuspješnog sjevernokorejskog lansiranja satelita Otkriven i uzrok VIDEO Propao pokušaj Sjeverne Koreje da lansira satelit: Objavljena snimka fijaska Kim Jong Un Nakon pogibije Sjevernokorejski vođa Kim uputio: "Raisijeva smrt je veliki gubitak za Iran"

Informaciju o lansiranju nove rakete objavili su izvori u japanskoj vladi koji dodaju da je raketa od mjesta ispaljivanja do mjesta gdje je završila putovala šest minuta. 

Tijekom noći Sjeverna Koreja je lansirala projektil dugog dometa Taepodong 2 i pet manjih projektila tipa Scud u roku od dva sata no čini se da projektil dugog dometa nije bio uspješan, rekao je u utorak diplomatski izvor agenciji Reuters.

Japanska televizijska postaja NHK je izvijestila da je prvi od dva manja projektila pao u Japansko more oko 600 kilometara od Japana. 

Baza zračnih snaga SAD-a koja štiti centar za upravljanje sustavom obrane SAD-a u Koloradu bila je u povišenoj pripravnosti zbog izvješća da Sjeverna Koreja priprema probno lansiranje projektila dugog dometaT 2, priopćila je vojska SAD-a. 

Ispaljivanje raketa vjerojatno je i čestitka SAD-u za američki Dan Nezavisnosti, 4. srpnja, od njihova zakletog neprijatelja 'Dragog vođe' Analitičari upozoravaju da Kim Jong-il, 64-godišnji 'Dragi vođa', samo pokušava skrenuti pažnju svjetske politike na Sjevernu Koreju, jer je za lansiranje rakete s nuklearnog glavom potrebno puno veći broj testiranja raketa T2. 

Neki navode da je to samo način na koji je 'Dragi vođe' čestitao Dan nezavisnosti Amerikancima i zakletom neprijatelju George W. Bushu.

Ispaljivanje raketa u srijedu je potaknulo jednoglasnu osudu
međunarodne zajednice. Čak je i Peking, tradicionalni saveznik Pyongyanga, pozvao sve strane da "ostanu mirne te da pokažu suzdržanost".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene