Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u Bosni i Hercegovini oglobila je jednog švicarskog državljanina s tisuću eura zbog opetovanog kršenja propisa o ograničenju brzine, ali i zbog toga što ga je kamera na stacionarnom radaru snimila kako joj pokazuje uzdignuti srednji prst što je okvalificirano kao "omalovažanje tijela vlasti".


Kako u ponedjeljak prenosi Dnevni avaz na svojim mrežnim stranicama, ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo je kako je priveden muškarac koji je upravljajući BMW-om švicarskih nacionalnoh oznaka u blizini Posušja tijekom prosinca i siječnja pet puta prekoračio dopuštenu brzinu, uglavnom vozeći više od 100 kilometara na sat.

Vezani članci Granični prijelaz Zbog političkih svađa na snazi i dalje ostaju ograničenja za ulazak u BiH Posušje oplakuje osam mladih života U nedjelju i ponedjeljak pokop mladih iz Posušja, troje od njih studiralo je u Splitu: "Ne pamtim ni kao student ni kao profesor ovoliku tugu"

Sve je to uredno zabilježio stacionarni radar postavljen uz cestu uz kojega je montirana i kamera, a ona je pak "ovjekovječila" kako prekršitelj jureći cestom brzinom od 113 kilometara i očito prkoseći zakonu gestikulira ističući srednji prst.

Lažni radari: Grad pun 'ćoravih' kutija, samo iz nekih vreba RADAR!

"To je okvalificirano kao prekršaj (...) odnosno kao malovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba", navela je policija. Uz 34-godišnjeg vozača kamera je snimila i 27-godišnjeg suputnika. Policija je obojicu privela te je nad njima provela kaznenu obradu.

Švicarskom državljaninu za počinjene je prometne prekršaje izrečena kazna u iznosu od 1.350 konvertibilnih maraka (5.300 kuna) a za pokazivanje srednjeg prsta dodatno je kažnjen sa 700 KM (oko 2.700 kuna).

S obzirom da je kaznu platio u roku od sedam dana pola kazne mu je oprošteno pa je u županijski pročun u konačnici uplatio nešto manje od 4.000 kuna.

No srednji je prst olakšao i novčanik suputnika i to također za oko 2.700 kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook