Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski vlasnik želi prodati automobil u kojem je poginula princeza Diana?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prinčevi William i Henry ponovo se susreću s tragičnom smrću svoje majke, princeze Diane nakon što je menadžer tvrtke koja je vlasnik mercedesa u kojem je poginula otkrio kako želi unovčiti povijest toga automobila.

Ostatak crnog mercedesa S280, u kojem je prilikom sudara poginula britanska princeza Diana, njezin dečko Dodi Fayed i vozač Henri Paul nalazi se u sigurnim rukama policije u Londonu. Brodom je dovezen iz Francuske radi istrage o njezinoj smrti koja je na sudu prije nekoliko mjeseci proglašena nesrećom.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Ali sada, Jean-Francois Musa, menadžer tvrtke koja je posjedovala auto, traži ga natrag govoreći kako je on vrijedan mnogo novca. Također je rekao kako će ga prvo ponuditi Dodijevom ocu Mohamedu Al Fayedu iako je vlasnik Harrodsa odbio tu ponudu nazivajući je ‘odvratnom’.

Izvori s britanskog dvora objavili su kako William i Henry žele da se mercedes ustupi ‘privatno i diskretno’ kako bi se spriječilo da padne u ruke nekoga tko će od automobila napraviti morbidni suvenir.

Smatra se da bi automobil vrijednosti 70.000 funti mogao doseći cijenu od 1 milijun funti.

Olupina spornog automobila još ima mrlje krvi koje podsjećaju na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 31. kolovoza 1997. godine kada je vozač Henri Paul udario u betonski zid u tunelu Pont d’Alma brzinom od 100 kilometara na sat.

Ponude za kupnju automobila navodno već stižu iz cijeloga svijeta, većinom iz Amerike gdje se ova nesreća uspoređuje s onom Jamesa Deana i Johna F. Kennedyja.

'Policija je ilegalno od nas uzela auto i to nam nije kompenzirala. Nitko nema pravo ukoniti taj auto osim nas’, rekao je Musa.

‘Odvratno je što netko želi profitirati od ove tragedije. Gospodin Fayed neće kupiti automobil koji mu je ponuđen’, rekao je Al Fayedov glasnogovornik.

Iz Metropolitan policije otkrili su kako trenutačno pregovaraju s francuskim sudstvom i policijom o povratku mercedesa u Pariz. Jedini je problem što je automobil prepolovljen na dva dijela prilikom transporta u Britaniju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene