Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili svoj tim

UNHCR istražuje brodolom u Sredozemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) uputila je svoj tim na moguću lokaciju najnovijeg brodoloma kod Libije kako bi se taj incident pomno istražio, izjavila je u utorak glasnogovornica UNHCR-a u Ženevi Ariana Rummery.

Očevici i preživjeli tvrde da se brod s gotovo 500 migranata prevrnuo, a somalska vlada strahuje da je među poginulima i do 200 njihovih državljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

Za sada, međutim, niti jedno vladino tijelo ili agencija UN-a nije potvrdila navode očevidaca i preživjelih koje prenosi Voice of America.

Prema dosadašnjim informacijama, kazao je Flavio Di Giacomo iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM), brod je isplovio iz Egipta i nasred mora susreo manji brod koji je isplovio iz Tobruka u Libiji te su libijski migranti prešli na egipatski brod.

Ako se brod uistinu prevrnuo te je živote izgubilo više stotina ljudi, dodao je Di Giacomo, tijela bi se u idućim satima mogla pojaviti na libijskoj obali. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene