Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Psihički bolestan'

UN traži zaustavljanje pogubljenja osuđenika u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SAD-u je za danas zakazano pogubljenje jednog psihički bolesnog osuđenika na smrt. UN i Amnesty International urgiraju kako vi se taj čin spriječio.

Ujedinjeni Narodi i Amnesty International traže od Sjedinjenih Američkih Država da zaustave pogubljenje dvojice osuđenika koji su psihički bolesni.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima Ilustracija Poslali oštru poruku Iran pogubio četvoricu muškaraca: Bili su špijuni Mossada koji su planirali terorističke napade?

Upozoravaju da će time prekršiti i američki Ustav. Prije deset godina Vrhovni je sud zabranio pogubljenja psihički bolesnih osoba, no savezne države same odlučuju kako će se postaviti prema stupnju oboljenja.

>> Prijeti mu smrtna kazna zbog objave na Twitteru!

Neke ga savezne države zabranjuju samo ako je dokazano bez ikakvih sumnji. Izvršenje smrtne kazne za Warrena Hilla zakazano je za danas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene