Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje ubijaju i muče ljude

UN-ova misija: Proruski pobunjenici krivi za kršenja ljudskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski pobunjenici u Ukrajini krivi su za niz kršenja ljudskih prava, među kojima su ubojstva, otmice i mučenja te stalno dobivaju sofisticirano oružje i streljivo, stoji u izvješću UN-a.

U izvješću što ga je sastavila 34-člana UN-ova promatračka misija, a pripremio Ured za ljudska prava u Ženevi navode se i kršenja ljudskih prava koja su počinile ukrajinske vojne snage i specijalne postrojbe pod vodstvom ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Pripadnici brigade Hamasa (Foto: AFP) Krivi za krvav napad? Otimali, dijelili streljivo i ubijali u Izraelu, a svi su radnici UN-a: Otkriveni detalji teških optužbi protiv agencije u Gazi Ilustracija UNRWA Dio Zapada privremeno prestaje financirati UN-ovu agenciju za pomoć u Gazi, zaposlenici im umiješani u napad na Izrael?

Bijela kuća osudila bombardiranje UN-ove škole u Gazi

Od polovine travnja kada je sukob započeo smrtno je stradalo najmanje 2200 osoba, što znači da je dnevno prosječno ubijeno 36 osoba.

'Naoružane skupine i dalje ubijaju, otimaju ljude, podvrgavaju ih mučenjima, pogubljenjima te na ostale načine teško krše ljudska prava. Među žrtvama kršenja ljudskih prava je puno civila', stoji u izvješću.

Promatrači među ostalim navode i da se na ukrajinskom teritoriju protuzakonito koriste mine te da sukob u Ukrajini zasad ne jenjava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene