Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proruski pobunjenici u Ukrajini krivi su za niz kršenja ljudskih prava, među kojima su ubojstva, otmice i mučenja te stalno dobivaju sofisticirano oružje i streljivo, stoji u izvješću UN-a.


U izvješću što ga je sastavila 34-člana UN-ova promatračka misija, a pripremio Ured za ljudska prava u Ženevi navode se i kršenja ljudskih prava koja su počinile ukrajinske vojne snage i specijalne postrojbe pod vodstvom ministarstva unutarnjih poslova.

Bijela kuća osudila bombardiranje UN-ove škole u Gazi

Vezani članci Pravni spisi Državni ured za reviziju: Ne provode se sve preporuke, utvrđene nepravilnosti i propusti Slika nije dostupna 'Odsijecaju glave, kamenuju, a trupla vise tri dana na križu kao upozorenje'

Od polovine travnja kada je sukob započeo smrtno je stradalo najmanje 2200 osoba, što znači da je dnevno prosječno ubijeno 36 osoba.

'Naoružane skupine i dalje ubijaju, otimaju ljude, podvrgavaju ih mučenjima, pogubljenjima te na ostale načine teško krše ljudska prava. Među žrtvama kršenja ljudskih prava je puno civila', stoji u izvješću.

Promatrači među ostalim navode i da se na ukrajinskom teritoriju protuzakonito koriste mine te da sukob u Ukrajini zasad ne jenjava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook