Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proruski pobunjenici u Ukrajini krivi su za niz kršenja ljudskih prava, među kojima su ubojstva, otmice i mučenja te stalno dobivaju sofisticirano oružje i streljivo, stoji u izvješću UN-a.


U izvješću što ga je sastavila 34-člana UN-ova promatračka misija, a pripremio Ured za ljudska prava u Ženevi navode se i kršenja ljudskih prava koja su počinile ukrajinske vojne snage i specijalne postrojbe pod vodstvom ministarstva unutarnjih poslova.

Bijela kuća osudila bombardiranje UN-ove škole u Gazi

Vezani članci Slika nije dostupna 'Odsijecaju glave, kamenuju, a trupla vise tri dana na križu kao upozorenje' Slika nije dostupna Poražavajuće: Više od 2 milijarde ljudi u svijetu živi u siromaštvu!

Od polovine travnja kada je sukob započeo smrtno je stradalo najmanje 2200 osoba, što znači da je dnevno prosječno ubijeno 36 osoba.

'Naoružane skupine i dalje ubijaju, otimaju ljude, podvrgavaju ih mučenjima, pogubljenjima te na ostale načine teško krše ljudska prava. Među žrtvama kršenja ljudskih prava je puno civila', stoji u izvješću.

Promatrači među ostalim navode i da se na ukrajinskom teritoriju protuzakonito koriste mine te da sukob u Ukrajini zasad ne jenjava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook