Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna 2015.

NEZABILJEŽENO U ZADNJIH 135 GODINA 'To su sve loše vijesti za sav planet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova će godina vjerojatno postati najtoplija godina od predindustrijskog razdoblja, objavila je u srijedu u Ženevi Svjetska meteorološka organizacija (WMO).

Zbog globalnog zatopljavanja i snažnog fenomena El Ninjo prosječne globalne temperature ove će godine biti stupanj iznad razina zabilježenih između 1880. i 1899., objavila je klimatska agencija UN-a.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Površine oceana također su dosegnule rekordne temperature a koncentracija stakleničkih plinova u atmosferi premašila je prag od 400 čestica na milijun u ovoj godini.

NIKAD NIJE BILA VEĆA, A ZNANSTVENICI TVRDE Nema razloga za uzbunu

"To su sve loše vijesti za planet", kazao je glavni tajnik WMO-a Michel Jarraud na predstavljanju preliminarne godišnje procjene uoči UN-ovih klimatskih pregovora u Parizu u ponedjeljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene