Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki umirovljenik koji je plakao ispred banke postao je simbol tragedije koju proživljava njegova zemlja.


Grčki umirovljenik, Giorgos Chatzifotiadis, čija je fotografija kako očajava kraj bankomata pokušavajući podignuti mirovinu obišla svijet i tako postala slika tragedije Grčke, dobio je svojeg spasitelja iz Australije. Za razliku od Grčke čijeg spasa za sada nema na vidiku.

Chatzifotiadis je snimljen kako sjedi na podu ispred banke u Thessalonikiju i plače nakon neuspjelog pokušaja podizanja 120 eura mirovine za sebe i ženu.
Nakon što su ga odbili i u četvrtoj banci, muškarac je sjeo na pod i rasplakao se. Ta je fotografija obišla svijet.

Vezani članci Koronavirus u Melbourneu Kontroverzan potez: Vlastite građane koji se vrate iz Indije kaznit će čak i zatvorom Australija i Novi Zeland: Kao da nema koronavirusa - 6 Ovo nisu arhivske snimke: Na koncertu i utakmici na drugom kraju svijeta deseci tisuća ljudi. I to bez razmaka i maski

Grci: Pristajemo na reforme, ali dajte nam novac!

James Koufos (41) iz Sydneyja vidio je fotografiju u medijima, a grčki umirovljenik učinio poznatim. Shvatio je da je riječ o obiteljskom prijatelju te da su njegov otac i Chatzifotiadis živjeli u istom mjestu te da su zajedno išli u školu. Odmah se bacio na to kako mu pomoći.

Koufosov otac je umro prije 18 mjeseci i sinu je ostavio pozamašno nasljedstvo. Koufos, koji je šef tvrtke Gap Finance, planira otputovati u Grčku i Chatzifotiadisu odnijeti novac. Planira mu mjesečno slati 250 eura. Novac će mu davati godinu dana, a ako bude potrebno i duže, piše Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook