Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Kini

Umirovljena doktorica rodila u 67. godini života: "Zatrudnjela sam prirodnim putem"

Bebe u rodilištu (Dino Stanin/PIXSELL)
Bebe u rodilištu (Dino Stanin/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Bebe u rodilištu (Dino Stanin/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Žena (67) iz Kine rodila je djevojčicu, a pretpostavlja se da su majka i otac tako postali najstariji par u Kini koji je ikada začeo bebu prirodnim putem.

Potencijalno najstarija kineska mama, prezimena Tian, djevojčicu je rodila u istočnoj Kini u provinciji Shandong. Rodila je u bolnici u kojoj je prije mirovine radila kao doktorica.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Kineske vojne vježbe Naoružavanje Ovo nije viđeno od Drugog svjetskog rata: "Do 2027. godine bit će spremni na invaziju"

Glasnogovornica bolnice rekla je za CNN kako je Tien zatrudnjela prirodnim putem koristeći znanje iz medicine kako bi na sebi isprobala tradicionalne kineske medicinske preporuke vezane za plodnost.

Djevojčica je na svijet došla carskim rezom, a težila je oko dva i pol kilograma. "Imali smo dosta sreće, s obzirom na to da je majka u odmakloj životnoj dobi zbog koje je imala mnogobrojne komplikacije", izjavila je za medije Liu Wencheng, liječnica koja je nadgledala porođaj.

Liu je također rekla kako su tijekom carskog reza otkrili da su "Tianini jajnici bili kao u 40-godišnje žene", što bi moglo objasniti prirodnu trudnoću.

Majka je sa svojom djevojčicom prebačena na odjel intenzivne njege odmah nakon porođaja, no životni su joj znakovi bili u potpunosti uredni, objasnila je glasnogovornica bolnice za CNN.

Tianin muž, koji ima šezdeset i osam godina, za večernje je vijesti kineske televizije objasnio kako su kćer odlučili nazvati Tianci, što u prijevodu znači 'dar s neba'.

Par već ima dvoje odrasle djece, sina i kćer, a također imaju i nekoliko unuka, od kojih je najstariji napunio osamnaest godina. Njihova djeca protivila su se odluci roditelja da rode još jedno dijete. "Kći mi je čak rekla da će, ako rodim dijete, prekinuti sve odnose sa našom obitelji", tvrdi Tian.

Mnoge starije žene u Kini pokušavaju dobiti još djece otkako je kineska politika jednoga djeteta po obitelji ukinuta prije tri godine, što je uzrokovalo sve veću potražnju za tretmanima koji povećavaju plodnost.

Tian je tako vrlo vjerojatno najstarija majka u Kini. Prema državnim novinama China Daily, prethodno je taj rekord držala žena iz Changchuna koja je 2006. godine rodila dječaka sa 64 godine. Ipak, rekord najstarije rodilje na svijetu drži 73-godišnja Indijka koja je u rujnu rodila blizanke. No za razliku od Tian, Erramatti Mangayamma, farmerica s juga zemlje, rodila je umjetnom oplodnjom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene