Obavijesti Pretražite Navigacija
“Kako trgovati cijenom dionica”

Uložite u sebe i svoje znanje: Preuzmite besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”

PR
PR Foto: PR
Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica“.

Sezona financijskog izvještavanja tvrtki je period od izuzetnog značaja za investitore. Tada najveće svjetske tvrtke objavljuju podatke o poslovanju u prethodnom tromjesečju. U zavisnosti od rezultata, ulagači mogu nagrnuti na kupnju dionica i time izazvati rast cijena, ili ih mogu masovno prodavati, što bi izazvalo njihov pad. Još jedna sezona upravo je u tijeku!

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica“. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

U svijetu koji se oporavlja od restriktivnih mjera protiv pandemije Covid, ova sezona financijskog izvještavanja mogla bi pokazati koliko brzo se tvrtke oporavljaju od perioda smanjenih aktivnosti, a rezultati su za sada bili odlični.

U prvom tjednu sezone, skoro sve vodeće banke kao što su Goldman Sachs, JP Morgan i Bank of America objavile su rezultate bolje od očekivanih. Pozitivni rezultati bankarskog sektora obično se uzimaju kao znak da su i druge tvrtke poslovale dobro. Netflix, tvrtka čija je dionica porasla preko 60% tijekom protekle godine, također je imao rezultate bolje od očekivanih, ali je objavio pad u broju pretplatnika.

PR PR Foto: PR

Turistički sektor i zračna putovanja su bili pod udarom. American Airlines je imao rezultate slabije od očekivanih, ali je cijena dionice ipak skočila za 5,1% nakon objavljivanja izvještaja. Obzirom na proces cijepljenja i veći broj putnika u zračnim lukama prognoze su pozitivne i očekuje se da će mnogi ljudi želeti nadoknaditi propuštene prilike od prošle godine, kada je kretanje bilo ograničeno zbog pandemije. Analitičari vjeruju da će mnoge dionice iz turističkog sektora ove godine ostvariti značajan rast.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Ulagači su nestrpljivo očekivali rezultate poslovanja tvrtke Tesla koji su objavljeni 26. travnja. Proizvođač električnih automobila je objavio rekordni profit i broj isporuka automobila veći od prognoziranog. Elon Musk je izjavio kako je tvrtka prodala manju količinu bitcoina koje ima u posjedu, čime je ostvarila 100 milijuna dolara profita.

Tvrtke Apple, Microsoft i Facebook su 28. travnja objavile rezultate bolje od očekivanih, što ukazuje na snagu tehnološkog sektora. Amazon je 20. travnja objavio zaradu po dionici i prihod znatno bolje od očekivanih. Proizvođač električnih automobila Nio je istog dana objavio mješovite rezultate, sa boljim prihodom, ali slabijom zaradom po dionici.

Od 303 tvrtke sa liste indeksa S&P 500 koje su do sada objavile financijske izvještaje, 87% je imalo rezultate bolje od očekivanih, što je najveći postotak u povijesti.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: Reuters, Refinitiv, Yahoo Finance

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Od 74 % do 89 % računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene