Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje tri pištolja ukradena su iz policijske postaje u mjestu Nemila u Bosni i Hercegovini sjeverno od Zenice, a riječ je o oružju zaplijenjenom od okorjelih kriminalaca koje je policija ranije uhitila, prenosi u petak sarajevski 'Dnevni avaz'.


Oružje je na za sada nerazjašnjeni način nestalo iz depoa u kojega se pohranjuju zaplijenjeni dokazni materijali, a izvjesnim se čini tek to da su misteriozni kradljivci surađivali s nekim od policijskih djelatnika.

Prostorija iz koje su pokradeni pištolji dobro je osigurana, nema prozora, a uz nju je stalno dežurni operativni policajac.

Istraga koja je provedena nakon krađe otkrivene 19. lipnja pokazala je kako su kradljivci skinuli rešetke s vrata, 'pročešljali' bravu, a potom sve vratili u prvobitno stanje.

Iz 'Avaza' navode kako su na potvrdu prijave krađe od nadležnog ministarstva čekali puna dva tjedna.

'Možemo potvrditi da je otkrivena krađa pištolja te da je odmah formiran tim koji radi na pronalaženju odgovornih. Nevezano za eventualnu kaznenu odgovornost bit će utvrđena i stegovna odgovornost nadležnih koji su trebali raditi da do toga ni teorijski ne dođe. U svakom slučaju, ovo jeste mrlja na rad časnih policajaca i zato ćemo ustrajati na otkrivanju počinitelja', izjavila je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Krađa oružja navodno je za sada dovela u pitanje najmanje jedno suđenje za pljačku jer nedostaje ključni dokaz. (Hina)

Vezani članci Karlovačka policija traži osobu sa slike Poznajete li čovjeka s fotografije? Karlovačka policija traži muškarca zbog krađe Ilustracija Nevjerojatna krađa: Provalio u skladište i ukrao pršute i pancetu, šteta je ogromna

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook