Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne navodi se nov datum

Ukrajinski sud poništio predloženi datum predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko taktički je pobijedio kad je ustavni sud poništio datum održavanja predsjedničkih izbora koji je predložio parlament.

No presuda ustavnog suda, koja je bila očekivana, teško će donijeti dugoročnu stabilnost predsjedniku koji je na vlast došao masovnom Narančastom revolucijom, ali mu je popularnost poslije jako pala. Osim toga, presuda uvodi Ukrajinu u razdoblje nove nestabilnosti. Pošto su prozapadni političari preuzeli vlast u zemlji 2005., politički sporovi izazvali su dubok jaz između Juščenka i njegove negdašnje saveznice premijerke Julije Timošenko.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Ukrajinski parlament, u jednom od rijetkih trenutaka političkoga jedinstva, prošli je mjesec velikom većinom glasova odlučio da se idući predsjednički izbori održe 25. kolovoza. Juščenko je podnio tužbu ustavnome sudu tvrdeći da se izbori ne mogu održati prije početka iduće godine. U presudi, koju je objavio predsjednik ustavnog suda, ne navodi se nov datum.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene