Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ TRAGOVA

Ukrajinski šef diplomacije otkrio otkud su došli "krvavi paketi": "Svi su poslani s jedne adrese"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba objavio je otkud su došli "krvavi paketi" koji sadrže životinjske oči, a proteklih dana stizali su na ukrajinska veleposlanstva diljem Europe.

Niz paketa poslanih ukrajinskim veleposlanstvima stiglo je s adresom zastupništva Tesle u Njemačkoj i obično su slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor, rekao je u srijedu ukrajinski ministar vanjskih poslova.

Dmitro Kuleba je na Facebooku napisao da su paketi stigli u 31 ukrajinsku misiju u 15 zemalja, dodavši da je na djelu "kampanja terora prema ukrajinskim diplomatima".

"Sve omotnice su imale istu adresu: zastupništvo automobila Tesla u njemačkom gradu Sindelfingenu. Obično su paketi slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor", napisao je Kuleba.

U petak je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih predstavništava u Europi, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo "krvave" omotnice sa životinjskim očima.

Kuleba je dodao da kriminalci nisu ostavili nikakav DNK trag, što ukazuje da se radi o profesionalcima.

Njemačke vlasti i zastupništvo proizvođača električnih automobila Tesla u Sindelfingenu, južnoj Njemačkoj, nisu komentirali navode ukrajinskog ministra.

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, našao se na udaru kritika jer je zagovarao mirovni sporazum kako bi se zaustavio rat u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Sirene za zračnu uzbunu odjeknule diljem Ukrajine: Ruska raketa pogodila veliki industrijski kompleks

Kijev je predložene odredbe mogućeg sporazuma ocijenio kao nagrađivanje Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija RAT U UKRAJINI Tri osobe poginule u napadima dronova na rusku zračnu bazu. Ukrajinski distributer: "Isključujemo struju zbog raketiranja"

Musk je izjavio da njegova tvrtka SpaceX ne može unedogled financirati internetsku uslugu Starlink u Ukrajini, ali je dan kasnije rekao da će nastavit s pružanjem usluge jer su "dobra djela" potrebna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene