Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovori koji brinu Putina

Ukrajinski predsjednik zadovoljan "dosad neviđenom razinom suradnje između Ukrajine i SAD-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u petak da je američki predsjednik Donald Trump podupro razmještanja UN-ovih mirovnih snaga na pobunjenom istoku Ukrajine i uz cijelu granicu s Rusijom.

Nakon susreta s Trumpom u New Yorku, Porošenko je izjavio: "Izuzetno sam zadovoljan dosad neviđenom razinom suradnje između Ukrajine i SAD-a."

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

Istaknuo je da je Trump podupro razmještanje plavih kaciga "uključujući i one na nekontroliranom dijelu rusko-ukrajinske granice što bi spriječilo mogućnost ulaska ruskih vojnika i opreme".

I ruski predsjednik Vladimir Putin je ovoga mjeseca dao naslutiti da će UN-ove snage biti raspoređene na istoku Ukrajine.

No, Moskva je odbacila ukrajinski prijedlog da Rusi ne sudjeluju u toj misiji koju Kijev želi na dijelu granice s Rusijom koji je izvan njegove kontrole.

Rusija je u utorak tražila od Vijeća sigurnosti UN-a da dopusti raspoređivanje lako naoružane vojne misije na istoku Ukrajine, ali jedino za zaštitu promatrača OESS-a u tom području, gdje je u sukobu od travnja 2014. poginulo više od 10.000 osoba.

Oko 600 promatrača Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) kontrolira poštivanje mirovnih sporazuma u Ukrajini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene