Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Mariupolj je iscrpljen...''

Novo dramatično obraćanje Zelenskog: ''Okupatori su krivi za svaku smrt u Ukrajini, ali odgovornost za laži je s onima na Zapadu…''

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se Ukrajincima još jednim videom putem Facebooka.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je na društvenim mrežama još jedno obraćanje Ukrajincima.

''Uvijek čestitamo našim ženama, majkama. Danas to ne možemo kada ima toliko patnje, kada se rat nastavlja, puni terorizam protiv naših ljudi. Neprijatelji su ponovno bombardirali Sumi, naš miran grad koji nikada u povijesti nije bio prijetnja Rusiji. Pretvoren je u pakao.

Mariupolj je opkoljen, blokiran i iscrpljen, mučen. Namjerno su prekinuli komunikacijske kanale, dostavu hrane i vode, isključili struju. U Mariupolju je prvi put od invazije nacista dijete umrlo od dehidracije. Čujte me, partneri, dijete je umrlo od dehidracije u 2022. godini'', rekao je Zelenski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RUSKA SREDIŠNJA BANKA OGRANIČAVA ISPLATE Poljska spremna poslati MIG-ove Ukrajini. Oglasila se Agencija za atomsku energiju: "Izgubili smo kontakt s Černobilom"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poginulo najmanje devet osoba WHO upozorava: "Pojačavaju se napadi na ukrajinske bolnice i vozila hitne pomoći"

Kaže da Ukrajinci nastavljaju uništavati ruske zračne snage i tvrdi da ih Rusi još nemaju puno. ''Ali i dalje imaju dovoljno oružja za ubijati i raketa za ispaliti. Imaju 500 kilograma bombi za baciti na ljude'', dodao je.

Prošlo je 13 dana obećanja, kaže Zelenski. ''Krivnja za svaku smrt u Ukrajini od zračnih napada i u blokiranim gradovima leži u okupatorima, ali odgovornost za laži je s onima na Zapadu koji ne mogu donijeti jasnu odluku već 13 dana da zatvore ukrajinsko nebo, iako to mogu'', poručio je Zelenski. Apelirao je ponovno da se Ukrajini osiguraju ''vitalne rakete i zrakoplovi''. Tvrdi i da Ukrajini Crveni križ brani da koriste njihove ambleme na kamionima za humanitarnu pomoć.

''Vrlo utjecajni ljudi odlučili su odustati od Ukrajine, ali mi to nećemo dopustiti'', poručuje ukrajinski predsjednik.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene