Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i premijer Viktor Janukovič još uvijek nisu uspjeli riješiti političku krizu vezanu uz raspad parlamenta.


Šef vlade nanovo je odbacio ideju o prijevremenim parlamentarnim izborima na kojima inzistira predsjednik, kazao je Juščenko po završetku novog susreta sa suparnikom.

Vezani članci Njemačka ekstremna desnica (Foto: AFP) Pred Njemačkom je napeta izborna godina: Merkel objavila da se neće ponovno kandidirati, tko će zauzeti njenu poziciju? Slika nije dostupna 'Imamo timove koji stalno prate gdje treba napraviti dodatni pritisak'

"Premijerova strana slaže se sa svim pitanjima" potrebnima za kompromis, "osim prijevremenih izbora", kazao je Juščenko na konferenciji za tisak izravno prikazanoj na televiziji.

Izrazio je spremnost da "pomakne" izvršenje ukaza o raspuštanju kako bi omogućio parlamentu da usvoji niz zakona potrebnih za politički kompromis.

Premijer Janukovič je nakon susreta s predsjednikom Juščenkom izrazio nadu da će se pronaći politički kompromis sljedećeg tjedna radi rješavanja krize oko raspuštanja parlamenta.

"Složili smo se s predsjednikom o brzom otklanjanju svih
kontradikcija idućeg tjedna", kazao je Janukovič u govoru pred
pristašama okupljenima na glavnom trgu u Kijevu.