Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: Neuspjeli pregovori predsjednika i premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i premijer Viktor Janukovič još uvijek nisu uspjeli riješiti političku krizu vezanu uz raspad parlamenta.

Šef vlade nanovo je odbacio ideju o prijevremenim parlamentarnim izborima na kojima inzistira predsjednik, kazao je Juščenko po završetku novog susreta sa suparnikom.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić tijekom parlamentarnih izbora Pripadaju istoj stranci Eskalirao sukob: Predsjednik jednim potezom iznenadio sve u Crnoj Gori Slika nije dostupna Sve snažniji pritisak na Putina 'Imamo timove koji stalno prate gdje treba napraviti dodatni pritisak'

"Premijerova strana slaže se sa svim pitanjima" potrebnima za kompromis, "osim prijevremenih izbora", kazao je Juščenko na konferenciji za tisak izravno prikazanoj na televiziji.

Izrazio je spremnost da "pomakne" izvršenje ukaza o raspuštanju kako bi omogućio parlamentu da usvoji niz zakona potrebnih za politički kompromis.

Premijer Janukovič je nakon susreta s predsjednikom Juščenkom izrazio nadu da će se pronaći politički kompromis sljedećeg tjedna radi rješavanja krize oko raspuštanja parlamenta.

"Složili smo se s predsjednikom o brzom otklanjanju svih
kontradikcija idućeg tjedna", kazao je Janukovič u govoru pred
pristašama okupljenima na glavnom trgu u Kijevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene