Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lice s Interpolove tjeralice

Uhićen poznati joga guru (71) i vođa sekte: Na popisu optužbi su silovanja, otmice i trgovina ljudima

Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru Foto: Interpol
Francuska policija uhitila je joga gurua i još 40 drugih ljudi zbog sumnje na seksualno iskorištavanje sljedbenika.

Francuska policija uhitila je u utorak čelnika multinacionalne organizacije tantričke joge pod sumnjom da je indoktrinirao sljedbenice za seksualno iskorištavanje.

Rumunjski guru Gregorian Bivolaru (71), koji je šef Atman Yoga federacije, priveden je tijekom masovne jutarnje policijske operacije u pariškoj regiji, za France 24 rekao je francuski pravosudni dužnosnik, koji nije bio ovlašten javno govoriti o istrazi koja je u tijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pa zašto tamo?! Nećete vjerovati gdje je skrivao pištolj: Detaljan pregled u stanici otkrio još jedno bizarno skrovište

Pročitajte i ovo Ilustracija Pijan se potukao Pet mjeseci boljela ga je glava, liječnici su ostali u šoku kada su otkrili uzrok: "Ne sjeća se kako su tamo završili"

Dužnosnik je rekao kako se radi o Gregorianu B., a francuski mediji identificirali su ga kao Bivolarua, međunarodno poznatog učitelja joge i pisca. Altman federacija, čije je sjedište u Engleskoj, vodi tečajeve joge i treninge učitelja joge.

Prema riječima francuskog dužnosnika, istraga o Bivolaruu i joga federaciji, koja je također poznata kao Pokret za duhovnu integraciju, započela je nakon izvješća o psihološkoj manipulaciji i seksualnom iskorištavanju unutar organizacije. Bivši članovi organizacije upozorili su vlasti na navodna zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija izglasana nova Rezolucija Naši susjedi mijenjaju prometna pravila: Kaznit će vas i za ono što je u Hrvatskoj dopušteno

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan signal 10 europskih zemalja prvi put aktiviralo obrambenu klauzulu: Uskoro počinje raspoređivanje ratnih brodova

Bivolaru se tereti za trgovinu ljudima, organiziranu otmicu, silovanje i organiziranu zloporabu slabosti članova sekte, tvrde francuske vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene