Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sve dobre djevojčice to rade"

Udomio djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao: "Tjerao me da ga dodirujem, za nagradu mi poklonio igračku"

Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty)
Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Pedofil u Srbiji udomio je djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao.

U tužiteljstvu u Šidu nastavljena je istraga višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja protiv udomitelja koji je iskorištavao maloljetnu štićenicu. Monstruozne detalje zlostavljanja ispričala je svjedokinja.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima Zlostavljanje dječaka (Ilustracija: Getty) OSUĐEN NA 7 GODINA Šok u susjedstvu: Nogometni trener, osuđivani pedofil, više puta seksualno zlostavljao 14-godišnjeg dječaka

Prema neslužbenim informacijama, žena koja je saslušana u svojstvu svjedoka u istrazi bila je jedna od rijetkih kojoj se oštećena povjerila o desetogodišnjem zlostavljanju. Prema onome što je svjedokinja rekla tužitelju, može se zaključiti da je djevojčica preživjela pakao.

"Svedokinja se bavi humanitarnim radom u Šidu, konkretno - pomaganjem žrtvama zlostavljanja ove vrste. Oštećena joj se obratila kada je odlučila da više ne želi trpiti zlostavljanje. Između ostalog, rekla joj je i da ju je skrbnik od najranijeg djetinjstva tjerao da ga dodiruje po spolnom organu. 'Sve dobre djevojčice to rade', govorio joj je, a kao nagradu nakon zlostavljanja uvijek joj je kupovao igračku", kazao je neimenovani izvor iz istrage.

Podmićivanje zamijenile prijetnje

Nakon nekoliko godina je 'podmićivanje' igračkama zamijenjeno otvorenim prijetnjama. Pedofil joj je govorio, tvrdi izvor, da ne smije nikome reći što se događa između njihova četiri zida.

Istraga protiv pedofila nastavlja se i u ponedeljak, i to uzimanjem iskaza supruge i sina osumnjičenog. Tužiteljstvo će, piše Blic, pokušati doznati jesu li oni bili svjesni užasa koje je djevojčici priređivao pedofil.

Saslušane su prijateljice zlostavljane djevojčice kojima se ona povjerila, a koje su u potpunosti potvrdile njezinu priču o zlostavljanju. Njezina odvjetnica Maja Atanasković kazala je da se i dalje čeka hoće li ovo kazneno djelo biti okvalificirano kao seksualno zlostavljanje ili silovanje maloljetne osobe. "Svakodnevno sam u kontaktu sa žrtvom zlostavljanja. Ona je teško traumatizirana nakon svega što je proživjela, ali je spremna izdržati i istjerati pravdu", kazala je Atanasković.

Ovaj slučaj je uzburkao javnost u Srbiji. Istraga protiv pedofila pokrenuta je ponovno, nakon što je sud odbio nagodbu koju je s njim postiglo tužiteljstvo, a prema kojoj je, u zamjenu za priznanje krivice, trebao ostati godinu dana u kućnom pritvoru. Otvoreno je i pitanje - kako je moguće da se djevojčica udomi u obitelj čiji je član pedofil.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene